Aké rastliny sú vhodné do kvetináčov Lechuza?

Môžem v kvetináči Lechuza pestovať svoju obľúbenú rastlinu? 

Samozavlažovací systém Lechuza je určený predovšetkým pre všetky rastliny, ktoré rastú v pôde. Týmto rastlinám poskytne závlahu presne podľa potreby.

Vďaka systému samozávlahy je starostlivosť aj o tie najnáročnejšie rastliny len občasná a jednoduchá.

Bez nutnosti sledovania a riešenia premokrenia, preschnutia, alebo ďalšej zálievky pri obzvlášť smädných druhoch.

Nič iné, len trvalé prospievanie rastlín (na obrázku cyklámen v Balconera Cottage).

Samozavlažovací systém pri minimálnej starostlivosti umožní pestovanie citlivejších a dekoratívnejších rastlín - tak sa úplne jednoducho môžu stať ozdobou interiéru/exteriéru rastliny ako antúria, gloxínia, vianočná ruža, pelargónie, fuksie, albízie, oxalis, begónie, oleandre, cyklámen, bylinky do kuchyne…. a mnohé iné.

Viacero druhov dlhodobo testujeme a priebežne dopĺňame články o ich prospievaní.

Na obrázku: antúrie v Delta 10 a 20.

Napríklad  gloxínia,  veľa kvitne aj pri bežnej starostlivosti. Ale už občasné preschnutie substrátu počas leta ju zbytočne stresuje a zbavuje kvetov.

Pri pestovaní v Lechuze je výsledkom mohutnejšia rastlina, dlhodobé nepretržité kvitnutie, celkove lepšie prospievanie rastliny a jej vyššia odolnosť voči škodcom.

Okrem uvedených rastlín existujú aj rastliny, ktoré si neberú vlhkosť z pôdy/substrátu. Vlastne k životu pôdu vôbec nepotrebujú a koreňovú sústavu majú vyvinutú minimálne, alebo len na prichytenie. K životu potrebujú len vodu. 

Ide napríklad o rastliny z čeľade broméliovité. Napríklad: Aechmea, Cryptanthus, Guzmania, Neoregelia, Tillandsia, Vriesea. Sú okrasné trvácnym kvetom a pestrými listami. Listy sú usporiadané do tvaru ružice, v ktorej sa tak môže zhromažďovať voda. A to je aj miesto, kam sa pri pestovaní polievajú. Na obrázkoch: tillandsie v kvetináci Canto Color a kvetináči Deltini, v strede guzmánie v kvetináči Cararo.

Tieto rastliny samozavlažovací systém nevyužijú. Napriek tomu je samozrejme možné ich pestovať v kvetináčoch Lechuza a využiť tak ich nadštandardný dizajn. To isté platí pre kaktusy a sukulenty.

Orchidey je možné pestovať v kvetináčoch Lechuza, viac nájdete v samostatnom článku. Obrázok: orchidey v kvetináčoch Puro Color 20, Puro Color 50, Cube Color.

Poslednou z menovaných možností je využiť kvetináče na tvorbu aranžmánov. Vtedy sa k slovu dostane pôsobenie ich tvarov a farieb. Na obrázku je kvetináč Delta 30.