Trúfnete si na antúrie? S kvetináčmi Lechuza to zvládne každý.

Antúrie (Anthurium) majú tú skvelú vlastnosť, že pri dobrej starostlivosti sa z ich kvetov možno tešiť po celý rok. Už samotné kvety vydržia  dlho, a keď sa u Vás bude rastlina cítiť dobre, bude kvitnúť trvale

Rovnako ako orchidey, majú aj antúrie pôvod v dažďových pralesoch a s tým spojené podobné nároky na životné podmienky. Majú radi polotieň, (ale zvyknú si postupne aj na okenný parapet), vyššiu vzdušnú vlhkosť a sú veľmi citlivé na premokrenie, spôsobuje im rýchle hnitie koreňov. Pritom však vyžadujú stálu a primerane zvýšenú vlhkosť substrátu. Táto kombinácia je príčinou veľmi častého neprospievania rastlín a sklamania. Buď rastlina odumrie, alebo prežíva, ale nekvitne. Tiež je tu možnosť pravidelnej, častej zálievky v minimálnom množstve. Tieto podmienky je potrebné dodržiavať trvale. Každá odchýlka od ideálnych podmienok sa na rastline prejaví a zotavenie trvá určitý čas. 

Lechuza samozavlažovací systém rieši všetky tieto otázky. Trvalo a spoľahlivo.  Jediné, o čo je potrebné sa postarať je príležitostné osprchovanie rastliny a rozsadenie mladých rastliniek. Pretože sa im bude dariť. A budete ich mať na rozdávanie.

Máme dlhodobo overené, že to tak funguje. Doma pestujeme antúrie už viac ako 15 rokov. Väčšinu času v kvetináčoch Lechuza, v bežnom substráte na rastliny. Je možné pestovať aj v špeciálnom substráte, ale nie je to nutné. Pestujeme ich v kvetináčoch Delta 20, pretože tak je jednoduchšie pre ne nájsť miesto - napríklad aj na úzkom okennom parapete. Raz za dva-štyri týždne ich polievame (podľa toho, či je leto-zima), príležitostne dostávajú sprchu a keď im je v kvetináči tesno, rozsádzame a rozdávame.  A popritom sa tešíme z krásnych elegantných kvetov a zdravých, prirodzene lesklých listov. Celoročne.

Takto nám napríklad kvitnú na schodoch. Biele, ružové a červené.