Ako vytvoriť atmosféru pokoja a hojnosti

V posledných rokoch akoby sa vrece roztrhlo s metódami ako do života pritiahnuť hojnosť. Podelíme sa s Vami o tú najjednoduchšiu a najprístupnejšiu. Z vlastnej skúsenosti a zadarmo. 

Napĺňanie potrieb je neoddeliteľnou súčasťou života.

Všetci túžime po zabezpečení prežitia ako predpokladu na ďalšiu činnosť. Ale pocit hojnosti a dostatku je prchavý. Vydrží len po uvedomenie si ďalšej neistoty, strachu. Keďže rovnaké priťahuje rovnaké, môže strach sám o sebe pritiahnuť problémy. Strach je pri tom dar, daný nám ako najlepšia pomoc pre prežitie. Ľudské dejiny overili jeho užitočnosť. Len sa musí vedieť správne použiť a nepopustiť mu uzdu.

Rovnaké sa priťahuje, alebo "vrana k vrane sadá".

zhlukovanie

Ako zabezpečiť atmosféru hojnosti ako predpoklad na jej ľahšie dosiahnutie?

Jednoducho. Medzi nami a našim okolím prebieha neustála výmena informácií. Vnímame a ovplyvňujeme naše okolie, okolie ovplyvňuje nás. V rámci tejto interakcie sa môžeme cítiť príjemne, alebo aj nie. Všetci sme už zažili ako rýchlo sa nám zmení nálada pri konkrétnom stretnutí. Dokonca môžeme mať pocit straty energie a nie je to len pocit. Opačne je to samozrejme príjemnejšie.

Ako si zabezpečiť pravidelné stretnutia s radosťou zo života?

Pestovaním rastlín vo svojom okolí. Izbové rastliny sú živé organizmy. Majú svoje potreby a podelia sa s nami o svoje vnemy. Svoju pohodu neskrývajú. Tiež keď rastlina trpí suchom, alebo parazitmi, aj tieto signály vysiela do okolia. Je to ako volanie o pomoc. Citlivejšie osoby to vnímajú priamo, ostatní ľudia menej znateľne. Ale vieme o tom všetci.

Konkrétny výber rastliny necháme na svoju intuíciu. Dôležité je, čo cítime. Aj kaktus môže na niekoho pôsobiť príjemne, ak jeho typ pôsobenia práve potrebuje. Väčšina ľudí však uprednostní nežne a jemne pôsobiace rastliny.

To je ten najjednoduchší spôsob ako sa obklopiť atmosférou dostatku a hojnosti. 

Naplniť potreby rastlín vo svojom okolí. Spokojné rastliny nám môžu pomôcť k dosiahnutiu vlastnej spokojnosti a pokoja. Ich pohoda ponúkne pomocný krôčik k nadobudnutiu pohody vlastnej. Už farebné pôsobenie zelenej farby je veľmi sľubné a harmonizujúce. Rastliny sa bežne využívajú ako vyjadrenie zdravého rastu a prosperity, prúdenia energie. Robíme to ale väčšinou podvedome. Ak je získanie trvalej atmosféry pohody a hojnosti tak jednoduché, prečo to nevyskúšať hneď?

 Plníme potreby.

doplnanie

Spoločne s krásou si tak doprajeme každý deň potešenie pre dušu aj pre zmysly. Ďalšie tipy ako do života vniesť viac radosti a krásy nájdete v článku o zázračnom upratovaní

 

Za inteligentne-kvetinace.sk

Zuzana